CSALÁDOMRÓL → DR. TÓSZEGI PÉTERNÉ → DR. TÓSZEGI PÉTER → RÓLAM

Váczi András

Dr. Váczi Tamás

Unokák

 

CSALÁDOMRÓL

Famíliánk történetét mindkét ágon a XVIII. század végéig tudjuk visszavezetni. Apai ágon református lelkészekről és földművesekről tudunk. Anyai ágon színes a paletta: református, illetve katolikus felmenőink között a kovácsmestertől az állatorvosig, a császár vívómesterétől a párbaj-szabályokat lefektető báróig sokféle ember szerepel. Szüleim diplomás, egy életen át az egyetemi szférában dolgozó, odaadó, szorgalmas, szerény emberek voltak, akik nagy gondot fordítottak két lányuk nevelésére. Tizenévesen, a Németh László-féle kísérleti oktatásban tanuló diákokként találkoztak egymással. Emléküket egy dombormű őrzi a két évszázada működő hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium pantheonjában.

Életem nagy adományának tekintem két fiam és öt unokám világrajöttét. Nagyszüleikhez hasonlóan fiaim szintén kiváló, szorgalmas, családszerető emberek lettek. Életük párját szerencsésen választották, gyermekeiket nagy egyetértésben nevelik.  

 


DR. TÓSZEGI PÉTER


DR. TÓSZEGI PÉTERNÉ

Édesanyámról  (PDF lesz)

Egy korszak lenyomata 1959–1960-ból: Tószegi Péterné fegyelmi megrovása és leváltása   (bevezető szöveg és PDF fájlok)


RÓLAM

Szakmai életrajzom (CV_TOSZEGI Zsuzsanna_2024-augusztus.pdf)

Szubjektív életrajzom (új lesz)

Publikációim az MTMT adatbázisban

Az egyetemi oktatók és a doktori iskolai témavezetők számára kötelező a publikációk regisztrálása az MTMT adatbázisban. A hivatkozások alapján a rendszer automatikusan kiszámítja az egyéni Hirsch indexet, melynek értéke 2024. augusztus 21-én a megjelent munkáim alapján: 8. A közleményeim adatai itt érhetők el.

Témavezetői adatlapom a doktori.hu adatbázisban 

Az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskolájában a 2014/2015. tanévre hirdethettem először, a 2022/2023. tanévre pedig utoljára a doktoranduszok számára kutatási-disszertációs témát. A központi adatbázisban elérhető adatlapom a vezetésemre bízott doktoranduszok adatai mellett az alábbi információkat, illetve a legfontosabb publikációim listáját tartalmazza. 

Tudományág:

irodalom- és kultúratudományok 

Kutatási terület:

A digitális könyvtár kontextusa és szereplői.

A jogszabályi környezet változásai; könyvtárosképzés – a kompetenciák érvényessége; a digitális könyvtárak és internetes szolgáltatások menedzselése.